Een aanraking met aandacht
'Ik voel me weer mens, in plaats van
alleen maar de ziekte'
- cliënt met kanker

Je bent nu hier: Home > Over ons > Missie

Missie

Instituut Massage bij Kanker richt zich op het bevorderen van kwaliteit van leven voor mensen die leven met de ziekte kanker.

Haar missie is massage toegankelijk te maken voor iedereen die de ziekte kanker heeft of heeft gehad.

Dit doet zij door:

Inmiddels heeft het Instituut vele massagetherapeuten opgeleid in het geven van verantwoorde, optimaal afgestemde massages aan mensen met de ziekte kanker. Aanraken met aandacht loopt hierbij als een rode draad door het opleidingsprogramma. Daarnaast is het landelijke kwaliteitsregister Netwerk Massage bij Kanker opgericht. Masseurs en massagetherapeuten die de specialisatietraining hebben afgerond kunnen lid worden van dit kwaliteitsnetwerk.

Directeur en docent Estelle Smits heeft in haar privéleven ervaren welk effect massage kan hebben op mensen met kanker. Ze verloor een vriendin aan een ernstige ziekte en in deze ziekteperiode masseerde ze haar vriendin. Dit was voor haar een keerpunt in haar leven. Estelle: “Mijn vriendin gaf aan het heerlijk te vinden om na al dat medische geprik iets prettigs en liefdevols aan haar lichaam te ervaren. Ze had minder pijn en haar lichaam voelde weer als van haarzelf. Het is dankbaar om iemand die in zo'n medische achtbaan zit een rustmoment te geven en te helpen ervaren dat het lichaam ook nog prettig kan aanvoelen. Ik wist toen dat ik iets wilde gaan doen met massage voor ernstige zieke mensen". Estelle heeft sindsdien veel mensen met kanker gemasseerd in haar massagepraktijk en op de oncologie-afdeling van MCHaaglanden.

Het Instituut Massage bij Kanker is in september 2011 opgericht. Op dat moment bestond er nog geen specialisatie training voor massage bij kanker in Nederland.

 

 

Nieuws

In september 2014 werd bij Anne van der Wal (68 jaar) darmkanker geconstateerd. Net een jaar met pensioen wilde hij eigenlijk me…

Ervaringsverhaal van Eef Reparon wat massage voor haar heeft betekend tijdens haar proces van behandelingen voor borstkanker In…

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten, schrijf u in voor onze nieuwsbrief.