Een aanraking met aandacht
'Ik voel me weer mens, in plaats van
alleen maar de ziekte'
- cliënt met kanker

Je bent nu hier: Home > Over ons > Docenten

Docenten

Estelle Smits

Estelle Smits is directeur van en docent aan het Instituut Massage bij Kanker. Ze heeft zich als paramedisch natuurgeneeskundig therapeut gespecialiseerd in massage bij kanker. Naast haar werk bij het Instituut Massage bij Kanker heeft Estelle een eigen praktijk en geeft ze wekelijks massages aan patiënten op de afdeling oncologie in MCH Antoniushove. Het bijhouden, verdiepen en verbreden van kennis en ervaring is voor haar belangrijk. Ze heeft o.a. opleidingen gevolgd bij Gayle MacDonald (grondlegster van oncologiemassage in de VS) en in Schotland de '5-days Hospital Intensive' in het Western General Hospital Cancer Centre gedaan. In april 2016 heeft zij deelgenomen aan de Oncology Massage & Healing Summit in Minneapolis, georganiseerd door de Society for Oncology Massage.
Aanraken met liefdevolle aandacht staat bij Estelle centraal. De kracht van een liefdevolle aanraking, waarbij alles er mag zijn, is voor haar de kern voor het herstellen van het vertrouwen in het lichaam en van de balans tussen lichaam en geest. Dit en haar passie voor het doorgeven van kennis en ervaring, zijn de drijfveren van Estelle als massagetherapeut en docent/trainer.
Estelle is professional member of the Society for Oncology Massage en voldoet aan de internationale criteria voor docent en practitioner Oncology Massage.

 

Nieuws

In 1991 hoorde Trees (58 jaar) dat ze borstkanker had. Er werden een borstsparende operatie en een okselkliertoilet gedaan, gevo…

Interview met J.R. over wat massage voor haar heeft betekent tijdens en na haar ziekteproces. J.R. (46 jaar) heeft mastopathie …

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten, schrijf u in voor onze nieuwsbrief.