“Massage is een andere vorm van communiceren, waarbij de handen de meeste communicatie doen”

Je bent nu hier: Home > Bijscholingen > Specialisatietraining Borstkanker

Verdieping specialisatie Borstkanker i.s.m. Alexander Monro Ziekenhuis

Trots zijn wij om in samenwerking met Het Alexander Monro Ziekenhuis, gespecialiseerd in borstkanker, deze 2-daagse specialisatie aan te kunnen bieden!
Als gespecialiseerde massagetherapeut bij kanker ontvangt u regelmatig cliënten die leven met borstkanker in uw praktijk. Een operatie is een veel voorkomende behandeling bij borstkanker, welke zeer ingrijpend kan zijn voor de cliënt, zowel fysiek, als ook emotioneel en mentaal.

Tijdens deze 2 daagse specialisatie krijgt u van een internist-oncoloog, een chirurg en een verpleegkundig-specialist van Het Alexander Monro Ziekenhuis meer diepgaand informatie over:

Op dag 2 wordt de opgedane theoretische kennis in de middag vertaald naar de praktijk aan de hand van casuïstiek om zo de kennis te integreren in de specifieke aanpassingen bij borstkanker. 

Datum

30 en 31 mei 2024

Wie kan aan deze bijscholing deelnemen

Masseurs/massagetherapeuten die een specialisatietraining massage bij kanker (minimaal 5 dagen) succesvol hebben afgerond.

Aan het eind van deze bijscholing heeft u
Docenten

 Sophia van de Boogerd, internist oncoloog
Mijn naam is Sophia van den Boogerd en ik ben internist-oncoloog in het Alexander Monro Ziekenhuis en vanuit die hoedanigheid gespecialiseerd in de  medicijnbehandelingen van borstkanker. Daarnaast ben ik leefstijl coach, pulsar coach en lid van o.a. het Integraal Zorgteam en het Team Ondersteunende & Palliatieve Zorg van ons ziekenhuis. Ik ben een groot voorstander van complementaire zorg naast de reguliere zorg en sta voor optimale aandacht voor de mens achter de patiënt. Tijdens de scholing neem ik jullie mee in de wereld van medicijnbehandelingen van borstkanker en zullen we steeds de vertaalslag maken naar de relevantie voor massagetherapeuten voor massage bij kanker. Zo kunnen onze werelden samen komen ten baten van de patiënten / cliënten.

 Miranda Ernst, chirurg en orthomoleculair therapeut
Mijn naam is Miranda Ernst en ik ben oncologisch (mamma) chirurg in het Alexander Monro Ziekenhuis en vanuit die hoedanigheid gespecialiseerd in de operatieve behandeling van borstkanker. Daarnaast ben ik leefstijlcoach, orthomoleculair therapeut en microbioom “ expert” en voorzitter van het Integraal Zorgteam in ons ziekenhuis. Ik ben een groot voorstander van complementaire zorg naast de reguliere behandeling en ga  voor optimale aandacht voor de mens achter de patiënt. Tijdens de scholing neem ik jullie mee in de operatieve mogelijkheden van borstkanker. Zo kunnen we samen toewerken naar hetgeen we de optimale behandeling en begeleiding van de patiënten / cliënten vinden.

 

 Sissi Grosfeld, verpleegkundig specialist
Ik ben Sissi Grosfeld en werkzaam als verpleegkundig specialist in het Alexander Monro ziekenhuis, ik ben in het ziekenhuis betrokken bij de zorg van diagnostiek, behandeling en nazorg. Mijn passie is het zorgen dat de patiënt handvaten krijgt om te zorgen dat ze eigen regie kan houden. Daarvoor heb ik me verdiept in de natuurgeneeskunde, orthomoleculaire gezondheidszorg, leefstijlgeneeskunde en het spinnenweb van positieve gezondheid. Ik wil jullie tijdens de verdiepingsdagen graag wat vertellen over de verschillende aspecten van leefstijl waarin de patiënt zelf regie kan houden.

Alien Fikkert, docent Instituut Massage bij Kanker

 

 

 

 

 

 Anneke Jonker-Nicolaas, docent Instituut Massage bij Kanker

 
 
 
 
 

 

Tijdsinvestering

4 dagdelen – 12 docent contacturen

Accreditatie

KTNO  
HOLOS

Locatie en lestijden

Alexander Monro Ziekenhuis, terrein Berg en Bosch, Professor Bronkhorstlaan 10, Gebouw 94, 3723 MB Bilthoven
Lestijden 10.00 - 17.00 uur

Investering

Early Bird tot 15 april : €395,- vrijgesteld van BTW inclusief koffie/thee en lunch, en certificaat van deelname
Na 15 april: € 445,- vrijgesteld van BTW inclusief koffie/thee en lunch, en certificaat van deelname

Dit bedrag is incl. € 25,- administratiekosten, dat niet geretourneerd wordt bij annulering.
Voor de overige annuleringsvoorwaarden zie algemene voorwaarden.

Certificaat

Bij 100% aanwezigheid certificaat als bewijs van deelname.

Inschrijfformulier

Kunt u de genoemde data niet of is deze training vol? Dan kunt u via de interesselijst hieronder laten weten dat u interesse heeft of dat u op de wachtlijst geplaatst wilt worden.


Interesselijst

 

Nieuws

Wat zijn we nog aan het nagenieten van het prachtige jubileumcongres van het Netwerk Massage bij Kanker! Bij deze een samenvatti…

  Op 4 februari is het weer Wereldkankerdag. Het Netwerk Massage bij Kanker geeft daar graag aandacht aan. Dit doen de massaget…

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten, schrijf u in voor onze nieuwsbrief.