“Massage bij Kanker is een aanraking met aandacht, een verbinding van mens tot mens, gegeven vanuit liefde en met kennis en ervaring"
– Estelle

Je bent nu hier: Home > Opleidingen > Module 2 Massage bij Hematologische Kankers

Module 2 - Massage bij Hematologische Kankers™

De behandeling van hematologische kanker komt deels overeen met de behandeling van andere soorten kanker. Het gaat dan om de inzet van chemotherapie, bestraling of een operatie.

Hematologische kankers kennen daarin nog andere behandelingen, zoals stamceltransplantaties. Deze behandelingen zijn zeer ingrijpend, niet alleen fysiek, maar ook emotioneel.

Deze training is bedoeld om verdieping te geven in de kennis van de hematologische kankers, de behandelingen, de bijwerkingen en de emotionele impact ervan. Daarnaast zal worden ingegaan op de benodigde aanpassingen in de massage om een veilige en verantwoorde massage te kunnen geven aan mensen die leven met hematologische kanker.

Data

21 en 22 november 2017 (VOL)

Wie kan aan deze training deelnemen?

Leden van het kwaliteitsregister Netwerk Massage bij Kanker
NB: deze training is een voorwaarde voor deelname aan de specialisatietraining "Massage bij Kanker in het Ziekenhuis". U kunt deze training ook los volgen.

Na deze training heeft u
Docenten

Monique Hopmans

Roel de Weijer - UMC Utrecht (gastdocent)Roel de Weijer
Roel de Weijer is verpleegkundig specialist in het Cancer Center UMC Utrecht. Hij is verbonden aan de afdeling Hematologie en is werkzaam op het aandachtsgebied beenmergtransplantatie  en lange termijn follow up ( o.a.  BETER na Hodgkin Lymfoom). Daarnaast is hij betrokken bij de Psychosociale zorg in het Cancer Center UMC Utrecht en is AYA –consulent. "Tijdens en jaarlijkse verwendagen heb ik gemerkt wat massagetherapie kan betekenen voor patiënten; de aandacht en aanraken doen ze goed. Hierdoor kan ik mijn patiënten goed  inlichten over deze mogelijkheid en  verwijs zo nodig  ook door."

Ervaringsdeskundige met  hematologische kanker

Accreditatie

HOLOS | BATC | LVNG | VBAG | NVST | FAGT
In aanvraag bij VNT

Tijdsinvestering

4 dagdelen – 12 docent contacturen verdeeld over 2 lesdagen
8 zelfstudie uren

Locatie en lestijden

Instituut Massage bij Kanker - Zonnebaan 18, Utrecht
Lestijden 10.00 - 17.00 uur

Investering

€325,- BTW vrijgesteld. Incl. lunch, koffie/thee, cursusboek en certificaat van deelname.
Dit bedrag is incl. € 50,- inschrijfgeld, dat niet geretourneerd wordt bij annulering.
Voor de overige annuleringsvoorwaarden zie algemene voorwaarden. 

Certificaat

Bij 100% aanwezigheid certificaat als bewijs van deelname

Indien de inschrijving vol is, of de data u niet passen, dan kunt u via de interesselijst laten weten dat u interesse heeft of dat u op de wachtlijst geplaatst wilt worden.

Inschrijving


Interesseformulier

Nieuws

Een ervaringsverhaal van Dianet de Jong over hoe massage haar ondersteunt in haar ziekteproces van chronische myeloïde leukemie.…

Twee jaar geleden volgden docenten Monique Hopmans en Estelle Smits de "5-days Hospital Intensive" in het Western General Hospit…

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten, schrijf u in voor onze nieuwsbrief.