“Massage bij Kanker is een aanraking met aandacht, een verbinding van mens tot mens, gegeven vanuit liefde en met kennis en ervaring"
– Estelle

Je bent nu hier: Home > Opleidingen > Module 2 Massage bij Hematologische Kankers

Module 2 - Massage bij Hematologische Kankers™

De behandeling van hematologische kanker komt deels overeen met de behandeling van andere soorten kanker. Het gaat dan om de inzet van chemotherapie, bestraling of een operatie.

Hematologische kankers kennen daarin nog andere behandelingen, zoals stamceltransplantaties. Deze behandelingen zijn zeer ingrijpend, niet alleen fysiek, maar ook emotioneel.

Deze training is bedoeld om verdieping te geven in de kennis van de hematologische kankers, de behandelingen, de bijwerkingen en de emotionele impact ervan. Daarnaast zal worden ingegaan op de benodigde aanpassingen in de massage om een veilige en verantwoorde massage te kunnen geven aan mensen die leven met hematologische kanker.

Data

13-14 februari 2024

Wie kan aan deze training deelnemen?

* Masseurs/massagetherapeuten die module 1, basistraining "Massage bij Kanker voor professionele masseurs en massagetherapeuten" succesvol hebben afgerond.
NB: deze training is een voorwaarde voor deelname aan de specialisatietraining "Massage bij Kanker in het Ziekenhuis". U kunt deze training ook los volgen.

Na deze training heeft u
Docenten

Alien Fikkert

Gastdocent Christien Oudbier

Sinds 2010 ben ik werkzaam binnen de oncologische zorg. Tot 2018 heb ik in het Deventer Ziekenhuis gewerkt op gastro-intestinale chirurgie en interne oncologie en chemotherapie. Vanaf 2018 ben ik werkzaam bij het UMC Utrecht binnen de hematologie. Ik heb de opleiding tot verpleegkundige gevolgd en heb de hematologie en oncologie opleiding afgerond. In 2023 ben ik afgestudeerd als verpleegkundig specialist. In deze nieuwe rol zie ik onder andere patiënten na een allogene stamceltransplantatie, patiënten met een myeloproliferatieve neoplasma, ben ik betrokken bij de lange termijn follow up na (non-) Hodgkin lymfoom en voer ik beenmergpuncties uit.

Ervaringsdeskundige met  hematologische kanker

Accreditatie

HOLOS | BATC | LVNT | VBAG | NVST | FAGT | CAT Complementair | VVET | VIV- 12 docent contacturen

Tijdsinvestering

4 dagdelen – 12 docent contacturen verdeeld over 2 lesdagen
8 zelfstudie uren

Locatie en lestijden

Instituut Massage bij Kanker - P.C. Staalweg 50 Bilthoven (Esoterra)
Lestijden 10.00 - 17.00 uur

Investering

€395,- BTW vrijgesteld. Incl. lunch, koffie/thee, cursusboek en certificaat van deelname.
Dit bedrag is incl. € 25,- administratiekosten, dat niet geretourneerd wordt bij annulering.
Voor de overige annuleringsvoorwaarden zie algemene voorwaarden. 

Certificaat

Bij 100% aanwezigheid certificaat als bewijs van deelname

Indien de inschrijving vol is, of de data u niet passen, dan kunt u via de interesselijst laten weten dat u interesse heeft of dat u op de wachtlijst geplaatst wilt worden. 

Inschrijfformulier 

 

Interesseformulier

Nieuws

Wat zijn we nog aan het nagenieten van het prachtige jubileumcongres van het Netwerk Massage bij Kanker! Bij deze een samenvatti…

  Op 4 februari is het weer Wereldkankerdag. Het Netwerk Massage bij Kanker geeft daar graag aandacht aan. Dit doen de massaget…

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten, schrijf u in voor onze nieuwsbrief.