“Massage bij Kanker is een aanraking met aandacht, een verbinding van mens tot mens, gegeven vanuit liefde, op basis van kennis en ervaring"
– Estelle

Je bent nu hier: Home > Opleidingen

Opleidingen voor professionele masseurs en massagetherapeuten

Steeds meer mensen krijgen in hun leven te maken met de ziekte kanker. De kans is dan ook groot dat u als massagetherapeut in uw praktijk cliënten krijgt met kanker of die kanker hebben gehad. Kanker is zeker geen contra-indicatie voor massage, maar het is wel van belang om te weten wat u wel en niet mag doen. Door kennis te hebben van de ziekte, de behandelingen en hun bijwerkingen kunt u iemand op verantwoorde wijze masseren. Zo biedt u ondersteuning tijdens en na het behandeltraject van de cliënt en draagt u bij aan het herstellen van de balans tussen lichaam en geest.

Instituut Massage bij Kanker biedt trainingen aan waarin u kennis en handvatten aangereikt krijgt om mensen die kanker hebben (gehad) op een verantwoorde en veilige manier te masseren. Daarbij werken wij samen met gastdocenten die expert zijn op hun vakgebied, waaronder oncologen, verpleegkundigen, oncologiefysiotherapeuten.
In de opleidingen en bijscholingen is onze insteek dat kennis en liefdevolle aandacht in uw massage onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn in uw werk met deze doelgroep. Waarbij het brengen van ontspanning bij de cliënt centraal staat.

Na het volgen van de basistraining kunt u lid worden van het Netwerk Massage bij Kanker en wordt u opgenomen in landelijke digitale Verwijsgids Kanker (www.verwijsgidskanker.nl)

De opleidingen en de docenten voldoen aan de internationale richtlijnen van de Society for Oncology Massage in de VS.

Het Instituut voor Massage bij Kanker biedt de volgende trainingen:
Module 1   Basistraining Massage bij Kanker voor professionele masseurs/massagetherapeuten (los te volgen)
Module 2   Massage bij Hematologische Kankers
Module 3   Specialisatietraining "Massage bij Kanker in het Ziekenhuis"

Daarnaast biedt het Instituut verschillende bijscholingen.

Nieuws

Wat zijn we nog aan het nagenieten van het prachtige jubileumcongres van het Netwerk Massage bij Kanker! Bij deze een samenvatti…

  Op 4 februari is het weer Wereldkankerdag. Het Netwerk Massage bij Kanker geeft daar graag aandacht aan. Dit doen de massaget…

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten, schrijf u in voor onze nieuwsbrief.