“Massage bij Kanker is een aanraking met aandacht, een verbinding van mens tot mens, gegeven vanuit liefde en met kennis en ervaring"
– Estelle

Je bent nu hier: Home > Opleidingen > Module 3 Specialisatie training "Massage bij Kanker in het Ziekenhuis"

Module 3 - Massage bij Kanker in het Ziekenhuis™ specialisatietraining

Er is steeds meer vraag vanuit ziekenhuizen om massages aan te bieden aan oncologiepatiënten. Het masseren in een ziekenhuis verschilt aanzienlijk van het masseren in de eigen massagepraktijk. U krijgt te maken met de specifieke omstandigheden van het ziekenhuis, zoals de richtlijnen van een ziekenhuis, communicatie met artsen en verpleegkundigen, medische voorzieningen en apparatuur, medische terminologie, diversiteit in oncologische afdelingen en meer. In de VS, Australië en Schotland bestaat een ziekenhuistraining al jaren. In Nederland is dit de eerste ziekenhuisspecialisatie training voor massage bij kanker.
Deze 5-daagse training in het ziekenhuis heeft als doel u de kennis en ervaring mee te geven om in elk ziekenhuis en in elke situatie een optimaal verantwoorde massage te geven, rekening houdend met de specifieke omstandigheden van de oncologiepatiënt, de richtlijnen van het ziekenhuis en in afstemming met verpleging en artsen.
U krijgt presentaties van artsen, verpleegkundigen en paramedici om u de benodigde kennis te geven. U gaat massages geven op de afdelingen klinische oncologie, longoncologie en oncologische chirurgie.

De training vindt plaats in Haaglanden Medisch Centrum Antoniushove. Haaglanden MC werkt voor de beste kankerzorg in de regio samen met het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) binnen het Universitair Kanker Centrum Leiden | Den Haag (UKC).

Data

20 t/m 24 maart 2024

Wie kan aan deze training deelnemen?

U kunt aan deze training deelnemen wanneer u:
- lid bent van het Kwaliteitsregister Netwerk Massage bij Kanker;
- de specialisatietraining "Massage bij Hematologische Kankers" succesvol heeft afgerond;
- beschikt over een beroepsaansprakelijkheidsverzekering;
Een intakegesprek kan onderdeel zijn van voorwaarde voor deelname.
* maximaal 6 deelnemers in een training.

Na deze training heeft u
Docenten

Alien Fikkert

 

Gastdocenten
Artsen, verpleegkundigen en paramedici van HMC Antoniushove

Cursusmateriaal/ondersteuning

Cursusboek, presentaties en supervisie. We werken met kleine groepen, maximaal 6 deelnemers met persoonlijke aandacht en begeleiding voor de deelnemer. Wij bieden onze deelnemers persoonlijke begeleiding in het proces van bewustwording in hun eigen houding ten aanzien van het masseren in het ziekenhuis en de impact van het masseren in de ziekenhuisomgeving.

Accreditatie

HOLOS | BATC | LVNT | VBAG | NVST | VVET | CAT Complementair | VIV | FAGT

Tijdsinvestering

40 docent contacturen verdeeld over 5 aaneengesloten lesdagen
40 zelfstudie uren

Locatie en lestijden

HMC Antoniushove, Burgemeester Banninglaan 1, Leidschendam
Lestijden 09.00 - ca 18.00 uur

Investering

€1075,- BTW vrijgesteld. Incl. lunch, koffie/thee, cursusboek en certificaat van deelname.
Dit bedrag is incl. € 50,- inschrijfgeld, dat niet geretourneerd wordt bij annulering.
Voor de overige annuleringsvoorwaarden zie algemene voorwaarden. 

Certificaat

Bij 100% aanwezigheid certificaat als bewijs van deelname

Inschrijven

Indien u voldoet aan de bovengenoemde criteria kunt u voor inschrijving contact opnemen met [email protected]. U kunt ook via onderstaande knop uw interesse aangeven. Dan ontvangt u een mail zodra data voor de training bekend zijn.


Interesseformulier

Nieuws

Wat zijn we nog aan het nagenieten van het prachtige jubileumcongres van het Netwerk Massage bij Kanker! Bij deze een samenvatti…

  Op 4 februari is het weer Wereldkankerdag. Het Netwerk Massage bij Kanker geeft daar graag aandacht aan. Dit doen de massaget…

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten, schrijf u in voor onze nieuwsbrief.