“Wat fijn dat je gespecialiseerd bent in massage bij kanker, het geeft me het gevoel dat je begrijpt wat ik doormaak”
– cliënt met baarmoederhalskanker

Je bent nu hier: Home > Netwerk Massage bij Kanker

Netwerk Massage bij Kanker staat voor kwaliteit    

Het Netwerk Massage bij Kanker is een landelijk Netwerk van gespecialiseerde masseurs en massagetherapeuten. De masseurs en massagetherapeuten aangesloten bij het landelijke Netwerk Massage bij Kanker hebben ruime ervaring in masseren en hebben de specialisatieopleiding ‘Massage bij Kanker voor professionele masseurs en massagetherapeuten’ gevolgd. Deze opleiding en de docenten voldoen aan de internationale richtlijnen van de Society for Oncology Massage in de VS. Om de kwaliteit te waarborgen en te bewaken volgen alle leden van het kwaliteitsnetwerk jaarlijks een verplichte bijscholing om hun kennis op peil te houden. (zie voorwaarden voor deelname). Klik hier voor aanmelden Netwerk Massage bij Kanker. 

De leden van het KwaliteitsNetwerk Massage bij Kanker kunt u vinden bij 'Zoek massagetherapeut'. Daarnaast zijn ze vermeld in de landelijke Verwijsgids Kanker en Kanker.nl

Netwerk 2022


Zowel lichaam als geest hebben behoefte aan ontspanning. Een massage helpt het contact met en het vertrouwen in het lichaam herstellen. Maar misschien nog belangrijker: massage kan symptomen als pijn, misselijkheid, vermoeidheid, slapeloosheid, angst, eenzaamheid, isolatie, stress en depressie verminderen. Meer informatie over wat massage bij kanker kan betekenen leest u hier.

Bij massage bij kanker is het van groot belang dat de massagetherapeut weet wat hij/zij doet. Door de ziekte en de behandelingen is het lichaam uit balans, en massage mag deze balans niet verder verstoren. Dankzij kennis van de ziekte, de behandelingen en de bijwerkingen daarvan kunnen deze gespecialiseerde massagetherapeuten de massage afstemmen op de lichamelijke en geestelijke conditie van een cliënt met kanker. De massagetherapeut geeft, binnen de beperkingen van de ziekte en de behandelingen, een optimale massage waardoor het lichaam niet verder uit balans raakt, maar juist ontspant.

Onderstaande podcast legt meer uit over wat massage bij kanker is.

Uitgangspunten van dit Netwerk zijn:

Dit kwaliteitsnetwerk is in 2012 opgezet vanuit de behoefte van oud-deelnemers van de specialisatie training om de gezamenlijke missie ‘Massage toegankelijk maken voor mensen met de ziekte kanker’ uit te kunnen dragen.

Het landelijke Netwerk Massage bij Kanker heeft een regionale opdeling met in elke regio een coördinator. Deze coördineert onder andere aanvragen voor deelname aan regionale activiteiten. De leden van het Netwerk staan regelmatig op beurzen, geven lezingen, voorlichting en masseren tijdens verwendagen en/of evenementen voor mensen met kanker.

Als blijk van dank voor het mede-oprichten van en de geleverde inspanningen bij de opstart van het Netwerk Massage bij Kanker, is mw Klara van Zuijdam tot erelid benoemd.

Verwijsgids Kanker
De Verwijsgids Kanker is de eerste landelijk dekkende sociale kaart voor aanvullende zorg en begeleiding bij kanker, op ieder moment na diagnose. In de Verwijsgids Kanker staan onder meer gegevens van individuele zorgverleners, instellingen en patiëntenorganisaties. Patiënten en naasten kunnen de Verwijsgids Kanker rechtstreeks raadplegen.
Initiatiefnemers van de Verwijsgids zijn Integraal Kanker Centrum Nederland (IKNL) in samenwerking met Stichting Kanker.nl, Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK), KWF Kankerbestrijding, VU/VUmc (onderzoeksgroep Samen leven met kanker, Oncokompas2.0), Nederlandse Vereniging voor Psychosociale Oncologie (NVPO) en Stichting OOK, Optimale Ondersteuning bij Kanker.

Voor meer informatie over of deelname aan landelijke activiteiten door het landelijke Netwerk Massage bij Kanker kunt u terecht bij de coördinator van het Netwerk, Anneke Jonker - Nicolaas.

Coordinator landelijk Netwerk Massage bij Kanker 
Anneke Jonker - Nicolaas M 06 - 51 21 31 89 E [email protected]

Massagetherapeuten aangesloten bij het Netwerk Massage bij Kanker
Contactpersonen regionaal Netwerk Massage bij Kanker

 

                  Logo-Lid-van-NMbK klein.jpg                      Banner Verwijsgids    

Nieuws

Wat zijn we nog aan het nagenieten van het prachtige jubileumcongres van het Netwerk Massage bij Kanker! Bij deze een samenvatti…

  Op 4 februari is het weer Wereldkankerdag. Het Netwerk Massage bij Kanker geeft daar graag aandacht aan. Dit doen de massaget…

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten, schrijf u in voor onze nieuwsbrief.