“Massage is een andere vorm van communiceren, waarbij de handen de meeste communicatie doen”

Je bent nu hier: Home > Bijscholingen > Landelijke Scholingsdag

Landelijke Scholingsdag 2021

Datum: 24 september 2021

Thema "Rouw en verlies"

Let op: Landelijke Scholingsdag van 04-06-2021 is verschoven naar 24-09-2021 vanwege de covid-19 maatregelen


Gastsprekers

Professor Dr. Manu Keirse

Prof. dr. Manu Keirse, emeritus hoogleraar aan de faculteit geneeskunde van de Katholieke Universiteit Leuven, is klinisch psycholoog en doctor in de geneeskunde. In België en Nederland is hij dé specialist als het over rouwverwerking en de laatste levensfase gaat.
Zijn eerste boek Helpen bij verlies en verdriet. Een gids voor het gezin en  de hulpverlener (Lannoo, 1995) werd een bestseller. Vorig jaar verscheen een volledig herziene editie onder dezelfde titel. Daarna volgden nog diverse boeken als ‘Afscheid van moeder’, ‘Van het leven geleerd’ en ‘Zie de mens’.


Corinne de Graaf - Rouwen met compassie
Ik heb in Amsterdam al 15 jaar mijn praktijk Rouwen met Compassie, voor Lichaamsgerichte Begeleiding bij Rouw en Verlies. Daarnaast ben ik oprichter van de 10-daagse nascholing én het Landelijk Netwerk Rouwen met Compassie. Massagetherapie en aanraking vormen de basis van mijn begeleiding. Rouw is altijd verbonden met het lichaam, het lichaam rouwt mee. In rouw is contact met je lijf  van wezenlijk belang. In mijn  visie is praten óver, minder heilzaam dan echt verbinden, voelen en ervaren. En voor dat laatste is contact met je lichaam onontbeerlijk. Door aanraking en massage word je uitgenodigd je met je lichaam te verbinden en daarmee kun je je ook weer verbinden met je draag- en veerkracht.
Mijn droom is dat het heel gewoon en vanzelfsprekend wordt om je, bij een groot verlies, te laten begeleiden door een kundige en compassie-volle therapeut. Ik hoop, dat als ik ooit stop met werken, er een groot Netwerk is en er heel veel masseurs en massagetherapeuten toegerust zijn om mensen met verlies te kunnen begeleiden.
Ik voel me erg verheugd dat ik op de Landelijke dag van het Netwerk Massage bij Kanker een lezing mag verzorgen over Massagetherapie bij Rouw en Verlies. Het krijgen van kanker is ook altijd verlies, voor degene die de ziekte krijgt én voor de dierbaren, ongeacht of de ziekte geneest of niet.
De missie van het Instituut massage bij Kanker en de missie van Rouwen met compassie zijn complementair aan elkaar en ik vind het een eer om mijn expertise te gaan delen op deze dag!

Locatie en tijd

De Schakel, Opstandingskerk
Hoefslag 132, 3862 ND Nijkerk Routebeschijving
Tijd: 09.30 - 17.30 uur
Inschrijven koffie/thee: tussen 09.00 en 09.30 uur 

Accreditatie

KTNO | VBAG | BATC | LVNT | HOLOS | NVST | FAGT - 6 docentcontacturen
LVNT - 2 dagdelen  algemene nascholing

Certificaat

Bij 100% aanwezigheid wordt aan het einde van de dag een certificaat uitgereikt als bewijs van deelname.

Inschrijving lid NMbK

Inschrijving geen lid NMbK

NB Wanneer u een foutmelding (formulier is verlopen) krijgt bij de betaalpagina kunt u gewoon verder en op het icoontje van de bank klikken. Excuses voor dit ongemak.

Nieuws

  Op 4 februari is het weer Wereldkankerdag. Het Netwerk Massage bij Kanker geeft daar graag aandacht aan. Dit doen de massaget…

In de reeks van "Complementaire zorg bij kanker: wat is er en wat kan het voor jou betekenen in het ziekteproces" organiseert he…

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten, schrijf u in voor onze nieuwsbrief.