“Massage bij kanker is zoeken naar de mogelijkheden binnen de beperkingen van de ziekte”
– Klara en Estelle

Je bent nu hier: Home > Opleidingen > Referenties

Referenties

Ik heb een praktijk voor Massage en Ademcoaching, en voelde mij altijd vrij machteloos als ik een cliënt met kanker kreeg, die behoefte had aan een massage.
Ik mijn opleiding was massage bij kanker echt een contra – indicatie. Mijn onderbuik bevestigde dit altijd dus ik heb hier ook nooit wat mee gedaan.
Vandaar mijn aanmelding voor deze opleiding, hoe kan ik deze doelgroep toch op een verantwoorde manier een moment van ontspanning geven, en vooral wat voelt goed voor mij!
Alle antwoorden kwamen in deze opleiding samen, het inzicht en daarmee de bevestiging van mijn onderbuik, de grote kennis, en de meerwaarde van een liefdevolle aanraking. Ik voel mij nu na deze opleiding zo stevig in mijn schoenen staan, op alle fronten, dat ik zonder angst,vol vertrouwen en met een open hart massages kan geven aan mensen met kanker.
De resultaten zijn elke keer weer verbluffend en hartverwarmend.
De opleiding is van hoge kwaliteit, de lesdagen zelf, de verwachtingen naar de deelnemer toe betreffende het huiswerk en de praktijkdag.
Er heerst een open en vriendelijke sfeer, en je wordt uitgenodigd om buiten je eigen kaders te gaan denken en te handelen.
Een enorme aanrader als je het hebt over kennis verbreding!
Corine van Westerloo
Prachtige training waarbij aandacht is voor zowel de medische kant van de ziekte, als aandacht voor de cliënt en zijn/haar proces, als ook voor jezelf als masseur. Ik ben gegroeid als masseur en als mens.
Marije
Ik heb de specialisatie Massage bij Kanker als heel erg verrijkend ervaren. De docenten zijn zeer vakkundig en begeleiden op een warme, humorvolle manier. De praktijkdag in het ziekenhuis een heel bijzondere ervaring.
Christine Cornillie
Veel mocht ik leren
Over de aandacht de stilte
Het er alles mogen zijn
Over het ongewisse
Het kostbare leven
Soms gedragen door pijn

Veel mocht ik leren
Van jullie passie voor de ander
De mensen in strijd
Dat lijden in stilte
Soms onverwacht
Tot de mooiste ontmoetingen leidt

Veel mocht ik leren
Over mezelf
Dat wat mij raakt
Dat een strijking
Met aandacht
Mij tot medemens maakt

Dankjewel Estelle
Dankjewel Monique
Voor dat wat jullie uitdragen
Voor dat wat jullie Zijn.

Franciscus Boers
Franciscus Boers
De opleiding geeft een meerwaarde voor mij als holistisch massagetherapeut. De beleving en de positieve reacties van patiënten op een oncologie afdeling van een ziekenhuis in Den Haag en Utrecht tijdens de praktijkopdracht, heeft voor mij een diepe indruk achtergelaten. Trots dat ik iets voor patiënten kan betekenen.
Isolde Pâques
In mijn praktijk voor sportmassage kreeg zo nu en dan een aanvraag voor een massage bij iemand die kanker had. Ik had geleerd dat kanker een contra-indicatie was, en vertelde dit dan ook! Maar ergens in mijn binnenste voelde de afwijzing niet goed. Daarom heb ik me toen opgegeven voor de opleiding van Estelle Smits (Instituut Massage bij Kanker). Gedurende de opleiding werd ik steeds enthousiaster. Het is echt een hele mooie opleiding. Na deze opleiding heb je echt iets te bieden voor mensen met deze rot ziekte. Heb je deze opleiding nog niet gedaan dan zou ik zeggen dat kanker een contra-indicatie blijft!
Keimpe de Vries
Een top bij/nascholing! een echte aanrader voor elk zichzelf respecterende massagetherapeut.
Margaret Szklarek
Na jarenlang te hebben geworsteld met cliënten met kanker die graag gemasseerd wilden worden, maar die (volgens eerdere opleiding) een contra-indicatie waren, was ik dus ook heel blij met de opleiding! Eindelijk!! Het is een pittige opleiding, maar wordt wel heel duidelijk gegeven en maakt veel duidelijk. Het is nu een waardevolle aanvulling in mijn praktijk!
Nicole Boschman
Geweldige opleiding!! Zeer gedreven mensen met passie en liefde. Een aanwinst voor masserend Nederland en daarbuiten!
Dominique Brouwers
De opleiding was voor mij een mooie aanvulling op mijn praktijk. Ik kan deze training iedereen, die met deze doelgroep affiniteit heeft, aanbevelen! Goed niveau en zeer kundig. De praktijkstage dag in het ziekenhuis heeft een enorme meerwaarde.
Loes Beenhakker

Nieuws

Wat zijn we nog aan het nagenieten van het prachtige jubileumcongres van het Netwerk Massage bij Kanker! Bij deze een samenvatti…

  Op 4 februari is het weer Wereldkankerdag. Het Netwerk Massage bij Kanker geeft daar graag aandacht aan. Dit doen de massaget…

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten, schrijf u in voor onze nieuwsbrief.