“Massage bij kanker is zoeken naar de mogelijkheden binnen de beperkingen van de ziekte”
– Klara en Estelle

Je bent nu hier: Home > Opleidingen > Referenties

Referenties

Ik heb een praktijk voor Massage en Ademcoaching, en voelde mij altijd vrij machteloos als ik een cliënt met kanker kreeg, die behoefte had aan een massage.
Ik mijn opleiding was massage bij kanker echt een contra – indicatie. Mijn onderbuik bevestigde dit altijd dus ik heb hier ook nooit wat mee gedaan.
Vandaar mijn aanmelding voor deze opleiding, hoe kan ik deze doelgroep toch op een verantwoorde manier een moment van ontspanning geven, en vooral wat voelt goed voor mij!
Alle antwoorden kwamen in deze opleiding samen, het inzicht en daarmee de bevestiging van mijn onderbuik, de grote kennis, en de meerwaarde van een liefdevolle aanraking. Ik voel mij nu na deze opleiding zo stevig in mijn schoenen staan, op alle fronten, dat ik zonder angst,vol vertrouwen en met een open hart massages kan geven aan mensen met kanker.
De resultaten zijn elke keer weer verbluffend en hartverwarmend.
De opleiding is van hoge kwaliteit, de lesdagen zelf, de verwachtingen naar de deelnemer toe betreffende het huiswerk en de praktijkdag.
Er heerst een open en vriendelijke sfeer, en je wordt uitgenodigd om buiten je eigen kaders te gaan denken en te handelen.
Een enorme aanrader als je het hebt over kennis verbreding!
Corine van Westerloo
De opleiding geeft een meerwaarde voor mij als holistisch massagetherapeut. De beleving en de positieve reacties van patiënten op een oncologie afdeling van een ziekenhuis in Den Haag en Utrecht tijdens de praktijkopdracht, heeft voor mij een diepe indruk achtergelaten. Trots dat ik iets voor patiënten kan betekenen.
Isolde Pâques
In mijn praktijk voor sportmassage kreeg zo nu en dan een aanvraag voor een massage bij iemand die kanker had. Ik had geleerd dat kanker een contra-indicatie was, en vertelde dit dan ook! Maar ergens in mijn binnenste voelde de afwijzing niet goed. Daarom heb ik me toen opgegeven voor de opleiding van Estelle Smits (Instituut Massage bij Kanker). Gedurende de opleiding werd ik steeds enthousiaster. Het is echt een hele mooie opleiding. Na deze opleiding heb je echt iets te bieden voor mensen met deze rot ziekte. Heb je deze opleiding nog niet gedaan dan zou ik zeggen dat kanker een contra-indicatie blijft!
Keimpe de Vries
Geweldige opleiding!! Zeer gedreven mensen met passie en liefde. Een aanwinst voor masserend Nederland en daarbuiten!
Dominique Brouwers
Estelle Smits en Klara Van Zuijdam, heel erg bedankt voor jullie professionaliteit en betrokkenheid. Ik kan me geen betere pioniers voorstellen voor deze doelgroep. Prachtig werk door twee prachtige mensen. Een must voor iedere massagetherapeut!
Anne Marie Bruinsma
De opleiding was voor mij een mooie aanvulling op mijn praktijk. Ik kan deze training iedereen, die met deze doelgroep affiniteit heeft, aanbevelen! Goed niveau en zeer kundig. De praktijkstage dag in het ziekenhuis heeft een enorme meerwaarde.
Loes Beenhakker
De opleiding is voor mij te omschrijven als mooi, bijzonder, soms emotioneel, persoonlijk, pittig niveau en goed verzorgd, zowel tijdens als na de opleiding wordt je goed begeleid. Klara en Estelle zijn betrokken, bevlogen, enthousiast en serieus. Er is tijd voor persoonlijke verhalen die je diep kunnen raken. Ook de lezingen tijdens de opleiding zijn boeiend en goed verzorgd. Er is volop ondersteuning tijdens de huiswerkopdrachten en tijdens de praktijkstage dag in het ziekenhuis. In één woord TOP!
Sonja Hillebrand
Een top bij/nascholing! een echte aanrader voor elk zichzelf respecterende massagetherapeut.
Margaret Szklarek
Na jarenlang te hebben geworsteld met cliënten met kanker die graag gemasseerd wilden worden, maar die (volgens eerdere opleiding) een contra-indicatie waren, was ik dus ook heel blij met de opleiding! Eindelijk!! Het is een pittige opleiding, maar wordt wel heel duidelijk gegeven en maakt veel duidelijk. Het is nu een waardevolle aanvulling in mijn praktijk!
Nicole Boschman

Nieuws

In september 2014 werd bij Anne van der Wal (68 jaar) darmkanker geconstateerd. Net een jaar met pensioen wilde hij eigenlijk me…

Ervaringsverhaal van Eef Reparon wat massage voor haar heeft betekend tijdens haar proces van behandelingen voor borstkanker In…

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten, schrijf u in voor onze nieuwsbrief.