“Massage is een andere vorm van communiceren, waarbij de handen de meeste communicatie doen”

Je bent nu hier: Home > Bijscholingen > Omgaan met Emoties rondom Kanker

Omgaan met Emoties rondom Kanker

De diagnose kanker heeft grote emotionele impact op degene die ziek is. Massages die gegeven worden met liefdevolle aandacht kunnen een heilzame werking hebben, mits u als masseur of massagetherapeut kunt afstemmen op degene die u masseert. Het is vanzelfsprekend dat er emoties bij de client kunnen vrijkomen door de massage. Dit zult u ook ervaren in uw praktijk. Afstemmen op de ander als plotselinge of heftige emoties vrijkomen vraagt om meer dan gewone aandacht en professionaliteit. Deze training biedt u praktische handvatten die u helpen om te gaan met (intense) emoties bij massage bij kanker.

Geplande training

Momenteel is er geen training gepland. Indien u interesse heeft kunt u het interesseformulier invullen. U ontvangt dan een mail zodra nieuwe data bekend zijn.

Wie kan aan deze training deelnemen

Masseurs/massagetherapeuten die de basistraining “Massage bij Kanker voor Professionele Massagetherapeuten’ succesvol hebben afgerond.

Welke kennis en vaardigheden doet u tijdens de training op?

Aan het eind van de training

Na deze training

Beschikt u over de kennis en (basis)vaardigheden om bij (heftige) emoties in liefdevolle aandacht op de ander af te stemmen, in contact te blijven met uzelf en de massage voort te zetten en zo af te sluiten dat deze bijdraagt aan ontspanning, herstel ondersteunt en pijn verzacht.

Werkwijze

Zelfstudie en opdrachten aan de hand van aangeboden informatie en oefenmateriaal ter voorbereiding. Twee trainingsdagen met vooral praktische oefeningen gebaseerd op casuïstiek vanuit de eigen praktijk en twee reflectieverslagen van praktijksituaties na de trainingsdagen.

Docenten

Inge Hidding, Akademie Coaching rondom Kanker.
Coaching rondom Kanker is een landelijk netwerk van ervaren professionals en experts op het gebied van coaching en hulpverlening. Het team van Coaching rondom Kanker wil bijdragen aan de optimale ondersteuning van mensen met kanker en de mensen om hen heen. Coaching rondom Kanker leidt coaches op, initieert onderzoek en zoekt samenwerking met zorgprofessionals en organisaties die zich in dezelfde richting bewegen om elkaar te versterken.Het boek Coaching bij kanker, begeleiding vanuit levenskunst, is geschreven door Inge Hidding. Het boek gaat in op de specifieke aspecten van coaching van mensen die kanker hebben (gehad). www.coachingrondomkanker.nl

Accreditatie

BATC | LVNG | VBAG | NVST | HOLOS

Tijdsinvestering

4 dagdelen – 12 docent contacturen verdeeld over 2 lesdagen
8 zelfstudie uren

Locatie en lestijden

Instituut Massage bij Kanker - Zonnebaan 18, Utrecht

Investering

€325,- vrijgesteld van BTW.
Incl. koffie/thee, boek "Coaching bij kanker, begeleiding vanuit levenskunst" (Inge Hidding) en certificaat van deelname.
Dit bedrag is incl. € 50,- inschrijfgeld, dat niet geretourneerd wordt bij annulering.
Voor de overige annuleringsvoorwaarden zie algemene voorwaarden. 

Certificaat

Bij 100% aanwezigheid certificaat als bewijs van deelname.

Indien de training vol is, of de data u niet passen, dan kunt u via de interesselijst laten weten dat u interesse heeft of dat u op de wachtlijst geplaatst wilt worden. 

Interesselijst

 

 

Nieuws

Op 27 januari jl ben ik door Erik Zoomers geïnterviewd voor zijn podcastserie over de vraag "Waarom is massage een goed idee?". …

In samenwerking met Holos Academie organiseert het Instituut Massage bij Kanker een introductiedag voor massagetherapeuten. Deze…

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten, schrijf u in voor onze nieuwsbrief.