Je bent nu hier: Home > Informatie > Nieuws > Fasciatherapie bij kanker

Fasciatherapie bij kanker

Dat de fasciatherapie zoals Paul Sercu hem toepast naadloos aansluit op de wijze waarop we massage bij kanker toepassen is duidelijk. De zachte benadering van de fascia en de mens daarachter, de verbinding zoeken en vinden, waardoor het tussen 2 mensen gaat stromen en er fascinerende dingen gebeuren met de fascia van de client. En de doorwerking daarvan op zowel fysiek, emotioneel als psychisch niveau. Het is prachtig om daar als therapeut mee te kunnen werken en om de resultaten ervan te zien bij de client. De referentie van Elian Krekels zegt het prachtig: 

“Ik heb met veel interesse de introductiedag fasciatherapie gevolgd bij het opleidingsinstituut massage bij kanker. Zelf werk ik al 20 jaar met de fascia en heb ik daar mijn eigen visie op ontwikkeld en de manier waarop Paul Sercu het benaderde voelde voor mij als thuiskomen.

Fascia leeft, het is een ingang  tot het wezenlijke van de mens. Het nodigt je uit als therapeut om helemaal in  contact te zijn met jezelf, hier en nu. En als je dan vandaaruit je handen op de client legt, schep je samen een ruimte waarin heling kan plaatsvinden. Je voelt dat er iets gaan bewegen, iets dat je uitnodigt om te volgen. Elke keer weer als dat mag gebeuren kan ik de verwondering voelen, leer ik weer meer van het zelfhelend vermogen en wat daar dan precies voor nodig is. 
Werken met de fascia is fascinerend. Het laat je zien en voelen wat heling echt  is. Het maakt je nederig en haalt je uit je hoofd. De natuur wordt je leraar. Ik raad iedereen die hier meer van wil weten deze dagen van harte aan.” - Elian Krekels.

 Paul Sercu heeft speciaal voor het Instituut Massage bij Kanker een prachtige training ontwikkeld op het gebied van kanker. Twee keer per jaar organiseren we de introductiedag waarin je kan kennismaken met zijn wijze van toepassing van de fasciatherapie, om te ontdekken of je je hierin wilt verdiepen. En twee keer per jaar een vervolgtraining waarin je echt diepgaander leert over de technieken van de fasciatherapie én over de instelling van jezelf als therapeut om de optimale verbinding van mens tot mens te kunnen leggen in het toepassen ervan. 

Klik hier voor meer informatie. 

Nieuws

Wat zijn we nog aan het nagenieten van het prachtige jubileumcongres van het Netwerk Massage bij Kanker! Bij deze een samenvatti…

Massage bij Kanker bestaat 10 jaar! Dit vieren wij met een speciale jubileumdag op 19 april 2024Het zal een dag zijn van verbind…

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten, schrijf u in voor onze nieuwsbrief.