Hier volgt een quote...

Je bent nu hier: Home > Bijscholingen > Verdiepingsdag Fasciatherapie bij kanker

Verdiepingsdag Fasciatherapie ter ondersteuning bij kanker

De diagnose ‘kanker’ komt steeds onverwacht en heeft een impact op het hele leven, zowel fysiek als emotioneel. Het leven met toekomstvisie maakt abrupt plaats voor ziekte, een veranderd lichaam, ontreddering, onzekerheid en angst en dit dikwijls voor lange tijd. In welke mate kunnen fasciale hands-on technieken een bijdrage leveren om de kwaliteit van leven weer te verbeteren?

Fasciatherapie is een therapie die actief inwerkt op lichaam én geest:
Het is een zachte hands-on en bewegingstherapie die specifiek rekening houdt met de fascia en haar functies in de fysiologie van het lichaam en in de bewegingskwaliteit. Deze subtiele weke-delentechnieken ontspannen de weefsels, de littekens, harmoniseren de doorbloeding. De bewegingen verlopen vlotter.

Tijdens de behandeling wordt de persoon ook psychisch aangesproken: vanuit een bewuste psycho-emotionele betrokkenheid leert zij haar lichaam, aandoening, zichzelf en de omgeving vanuit een neutraal perspectief waarnemen. Ze krijgt een andere kijk op zichzelf en haar aandoening.

Fasciatherapie benadert de persoon die leeft met kanker actief op het biologische, fysiologische, psycho-emotionele en existentiële niveau.

Op deze dag leert u de basis van fasciatherapie volgens de methode van Paul Sercu, oprichter European Fascia College. De benadering van Paul Sercu in de fasciatherapie sluit naadloos aan op de wijze waarop het Instituut massage bij de ziekte kanker benadert. In de vervolgtraining gaat u diepgaander in op het toepassen van fasciatherapie en hoe u hiermee mensen met de ziekte kanker kunt ondersteunen. Deze verdiepingsdag is een voorwaarde voor de meerdaagse vervolgtraining.

Datum

20 januari 2021

22 mei 2021

Wie kan aan deze bijscholing deelnemen

* masseurs en massagetherapeuten die de basistraining "Massage bij Kanker voor professionele masseurs en massagetherapeuten" hebben afgerond

* Oncologiefysiotherapeuten, oncologie huid- en oedeemtherapeuten

Aan het eind van deze bijscholing heeft u:
Docenten

Docent: Paul Sercu
Fysiotherapeut, osteopaat, Fasciatherapeut en somato-psychopedagoog. Paul is stichter  en hoofdocent van de verschillende departementen aan het Fascia college en hoofddocent van de post-graduate cyclus somato-psychopedagogie aan PXL-Hoge school Hasselt.
Zie www.fascia.be.
Hij is, samen met zijn vrouw, werkzaam in de praktijk ‘De Oratorie’. www.oratorie.be

Tijdsinvestering

2 dagdelen | 6 docent contacturen

Accreditatie

LVNT | BATC | VBAG | NVST | HOLOS | CAT Complementair | VVET | VIV

2 dagdelen |  6 docent contacturen

Locatie en lestijden

Instituut Massage bij Kanker - Zonnebaan 18, 3542 ED Utrecht (Urban Outka)
Lestijden 10.00 - 17.00 uur

Investering

€150,- vrijgesteld van BTW inclusief koffie/thee/lunch en certificaat van deelname.
Dit bedrag is incl. €25,- inschrijfgeld, dat niet geretourneerd worden bij annulering.
Voor de overige annuleringsvoorwaarden: algemene voorwaarden.
Deze dag gaat door bij minimaal 10 deelnemers.

Certificaat

Bij 100% aanwezigheid ontvangt u een certificaat als bewijs van deelname.

Inschrijven

Inschrijfformulier

Interesseformulier

 

Nieuws

Vanwege het coronavirus hebben de leden van het Netwerk Massage bij Kanker vanzelfsprekend de afgelopen maanden hun praktijk sti…

Op 27 januari jl is Estelle Smits, directeur/docent bij het Instituut Massage bij kanker, door Erik Zoomers geïnterviewd voor zi…

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten, schrijf u in voor onze nieuwsbrief.