Hier volgt een quote...

Je bent nu hier: Home > Bijscholingen > Verdiepingsdag Fasciatherapie bij kanker

Verdiepingsdag
Introductie Fasciatherapie ter ondersteuning bij kanker

De diagnose ‘kanker’ komt steeds onverwacht en heeft een impact op het hele leven, zowel fysiek als emotioneel. Het leven met toekomstvisie maakt abrupt plaats voor ziekte, een veranderd lichaam, ontreddering, onzekerheid en angst en dit dikwijls voor lange tijd. In welke mate kunnen fasciale hands-on technieken een bijdrage leveren om de kwaliteit van leven weer te verbeteren?

Fasciatherapie is een therapie die actief inwerkt op lichaam én geest:
Het is een zachte hands-on en bewegingstherapie die specifiek rekening houdt met de fascia en haar functies in de fysiologie van het lichaam en in de bewegingskwaliteit. Deze subtiele weke-delentechnieken ontspannen de weefsels, de littekens, harmoniseren de doorbloeding. De bewegingen verlopen vlotter.

Tijdens de behandeling wordt de persoon ook psychisch aangesproken: vanuit een bewuste psycho-emotionele betrokkenheid leert zij haar lichaam, aandoening, zichzelf en de omgeving vanuit een neutraal perspectief waarnemen. Ze krijgt een andere kijk op zichzelf en haar aandoening.

Fasciatherapie benadert de persoon die leeft met kanker actief op het biologische, fysiologische, psycho-emotionele en existentiële niveau.

Op deze dag leert u de basis van fasciatherapie volgens de methode van Paul Sercu, oprichter BodyMind Academy in België. De benadering van Paul Sercu in de fasciatherapie sluit naadloos aan op de wijze waarop het Instituut massage bij de ziekte kanker benadert. In de vervolgtraining gaat u diepgaander in op het toepassen van fasciatherapie en hoe u hiermee mensen met de ziekte kanker kunt ondersteunen. Deze verdiepingsdag is een voorwaarde voor de meerdaagse vervolgtraining.

Referentie

“Ik heb met veel interesse de introductiedag fasciatherapie gevolgd bij het opleidingsinstituut massage bij kanker. Zelf werk ik al 20 jaar met de fascia en heb ik daar mijn eigen visie op ontwikkeld en de manier waarop Paul Sercu het benaderde voelde voor mij als thuiskomen.

Fascia leeft, het is een ingang  tot het wezenlijke van de mens. Het nodigt je uit als therapeut om  helemaal in  contact te zijn met jezelf, hier en nu. En als je dan vandaaruit je handen op de client legt, schep je samen een ruimte waarin heling kan plaatsvinden. Je voelt dat er iets gaan bewegen, iets dat je uitnodigt om te volgen. Elke keer weer als dat mag gebeuren kan ik de verwondering voelen, leer ik weer meer van het zelfhelend vermogen en wat daar dan precies voor nodig is. 
Werken met de fascia is fascinerend. Het laat je zien en voelen wat heling echt  is. Het maakt je nederig en haalt je uit je hoofd. De natuur wordt je leraar. Ik raad iedereen die hier meer van wil weten deze dagen van harte aan.” - Elian Krekels.

Datum

Er volgt zo snel mogelijk een datum voor 2023

Wie kan aan deze bijscholing deelnemen

* masseurs en massagetherapeuten die de basistraining "Massage bij Kanker voor professionele masseurs en massagetherapeuten" hebben afgerond

* Oncologiefysiotherapeuten, oncologie huid- en oedeemtherapeuten

Aan het eind van deze bijscholing heeft u:
Docenten

Docent: Paul Sercu
Fysiotherapeut, osteopaat, Fasciatherapeut en somato-psychopedagoog. Paul is stichter  en hoofdocent van de verschillende departementen aan het BodyMind Academy en hoofddocent van de post-graduate cyclus somato-psychopedagogie aan PXL-Hoge school Hasselt.
Zie www.bodymindacademy.be.
Hij is, samen met zijn vrouw, werkzaam in de praktijk ‘De Oratorie’. www.oratorie.be

Tijdsinvestering

2 dagdelen | 6 docent contacturen

Accreditatie

LVNT | BATC | VBAG | NVST | HOLOS | CAT Complementair | VVET | VIV

2 dagdelen |  6 docent contacturen

Locatie en lestijden

Instituut Massage bij Kanker - Zonnebaan 18, 3542 ED Utrecht (Urban Outka)
Lestijden 10.00 - 17.00 uur

Investering

€150,- vrijgesteld van BTW inclusief koffie/thee/lunch en certificaat van deelname.
€75,- bij deelname voor de 2e keer. 
Dit bedrag is incl. €25,- inschrijfgeld, dat niet geretourneerd worden bij annulering.
Voor de overige annuleringsvoorwaarden: algemene voorwaarden.
Deze dag gaat door bij minimaal 10 deelnemers.

Certificaat

Bij 100% aanwezigheid ontvangt u een certificaat als bewijs van deelname.

Inschrijven

Inschrijfformulier 1e keer

Inschrijformulier deelname 2e keer

Interesseformulier

 

Nieuws

Massage bij Kanker bestaat 10 jaar! Dit vieren wij met een speciale jubileumdag op 19 april 2024Het zal een dag zijn van verbind…

  Op 4 februari is het weer Wereldkankerdag. Het Netwerk Massage bij Kanker geeft daar graag aandacht aan. Dit doen de massaget…

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten, schrijf u in voor onze nieuwsbrief.