“Massage bij Kanker is een aanraking met aandacht, een verbinding van mens tot mens, gegeven vanuit liefde en met kennis en ervaring"
- Estelle

Je bent nu hier: Home > Opleidingen > Module 1 Basistraining Massage bij Kanker > Praktijkstage oncologieafdeling

Praktijkstage dag op oncologieafdeling

Een onderdeel van de training Massage bij Kanker voor professionele massagetherapeuten is een praktijkstage dag op een oncologieafdeling in een ziekenhuis. Het opleidingsinstituut werkt samen met de oncologie afdelingen van Haaglanden Medisch Centrum, locatie Leidschendam, en het UMC Utrecht.
De praktijkstage wordt gegeven in kleine groepjes van 3 tot 4 cursisten zodat er volledige aandacht en begeleiding is voor de cursist en de patiënt.

Onder supervisie van de docent worden op deze dag patiënten gemasseerd die bijvoorbeeld hun chemotherapie of andere kortdurende behandelingen krijgen op de dagbehandeling oncologie. Daarnaast worden er patiënten gemasseerd die in de kliniek opgenomen zijn. Enerzijds is dit een praktijkstage- en lesdag voor de deelnemers aan onze training en anderzijds is deze dag een verwendag met complementaire zorg in de vorm van massage voor de patiënten. 

De cursisten maken deze dag kennis met een wezenlijk onderdeel van de behandelingen en complicaties die mensen met kanker kunnen krijgen. Dit draagt bij aan het begrip van wat iemand met kanker meemaakt. Deze praktijkstage geeft een verdieping aan de lesstof en wordt door alle cursisten gezien als een bijzonder waardevolle aanvulling in hun opleiding.

IMG_0168.JPGpraktijkstage1.jpgpraktijkstage2.jpg

Nieuws

Na het overweldigend aantal aanmeldingen voor het webinar Massage bij kanker op Wereldkankerdag hebben we een nieuw webinar gepl…

Het Netwerk Massage bij Kanker organiseert een interactief webinar over wat massage bij kanker voor jou kan betekenen in het zie…

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten, schrijf u in voor onze nieuwsbrief.