Een aanraking met aandacht
'Ik voel me weer mens, in plaats van
alleen maar de ziekte'
- cliënt met kanker

Je bent nu hier: Home > Informatie > Nieuws > Netwerk Massage bij Kanker in landelijke Verwijsgids Kanker

Netwerk Massage bij Kanker in landelijke Verwijsgids Kanker

We zijn er trots op dat het KwaliteitsNetwerk Massage bij Kanker in de digitale Verwijsgids Kanker is opgenomen als betrouwbare samenwerkingspartner in het geven van verantwoorde massages aan mensen die leven met de ziekte kanker. Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) lanceert de Verwijsgids Kanker, de eerste landelijk dekkende sociale kaart voor aanvullende zorg en begeleiding bij kanker, op ieder moment na diagnose. In de Verwijsgids Kanker staan onder meer gegevens van individuele zorgverleners, instellingen en patiëntenorganisaties. Patiënten en naasten kunnen de Verwijsgids Kanker rechtstreeks raadplegen.
Het Netwerk feliciteert de initiatiefnemers van de Verwijsgids Kanker met dit geweldige resultaat en aanbod.

Groeiende behoefte aan nazorg bij kankerpatiënten

De komende jaren stijgt het aantal nieuw gediagnosticeerde  kankerpatiënten en leven mensen met kanker langer. Steeds meer patiënten krijgen daardoor te maken met de gevolgen van hun ziekte en de behandelingen. Uit onderzoek blijkt dat circa 30% van de mensen met kanker behoefte heeft aan aanvullende zorg en begeleiding. Veelvoorkomende problemen zijn: angst, vermoeidheid, stress, somberheid en het omgaan met de blijvende (fysieke) gevolgen van hun ziekte. Massage is 1 van de vormen van aanvullende zorg. Massage bij de ziekte kanker ondersteunt in het herstel. Klachten als pijn, slapeloosheid, angst en depressie kunnen verminderen door massage.

Netwerk Massage bij Kanker

De masseurs en massagetherapeuten die bij het Netwerk Massage bij Kanker aangesloten zijn, hebben ruime ervaring in masseren en een specialisatieopleiding gevolgd bij het Instituut Massage bij Kanker. Deze opleiding voldoet aan de richtlijnen van de internationale Society for Oncology Massage. Om de kwaliteit te waarborgen volgen alle leden van het Netwerk jaarlijks een verplichte bijscholing om hun kennis op peil te houden.

Als Netwerk zijn we erg blij met onze vermelding in de Verwijsgids Kanker. Het is een extra mogelijkheid om de vindbaarheid van de gespecialiseerde massagetherapeut bij kanker te vergoten.

Kwaliteit

De Verwijsgids Kanker is een initiatief van IKNL en is tot stand gekomen in samenwerking met Stichting Kanker.nl, Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK), KWF Kankerbestrijding, VU/VUmc (onderzoeksgroep Samen leven met kanker, Oncokompas2.0), Nederlandse Vereniging voor Psychosociale Oncologie (NVPO) en Stichting OOK, Optimale Ondersteuning bij Kanker.

IKNL werkt samen met diverse beroeps- en koepelorganisaties om de betrouwbaarheid te garanderen. Deze organisaties bepalen de kwaliteitscriteria waaraan de individuele zorgverleners moeten voldoen voor opname in de Verwijsgids Kanker. De database van de Verwijsgids Kanker wordt gekoppeld aan diverse instrumenten zoals Oncokompas en de Ookwijzer.

banner_verwijsgidskanker.png
                                                                  

 

Nieuws

Massage bij Kanker bestaat 10 jaar! Dit vieren wij met een speciale jubileumdag op 19 april 2024Het zal een dag zijn van verbind…

  Op 4 februari is het weer Wereldkankerdag. Het Netwerk Massage bij Kanker geeft daar graag aandacht aan. Dit doen de massaget…

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten, schrijf u in voor onze nieuwsbrief.