Je bent nu hier: Home > Informatie > Nieuws > Eerste specialisatietraining "Massage bij Kanker in het Ziekenhuis" in Nederland

Eerste specialisatietraining "Massage bij Kanker in het Ziekenhuis" in Nederland

Twee jaar geleden volgden docenten Monique Hopmans en Estelle Smits de "5-days Hospital Intensive" in het Western General Hospital in Schotland. Deze werd gegeven door Iris Cancer Partnership. Ook in de VS en Australië worden al langere tijd ziekenhuistrainingen gegeven voor massage bij oncologiepatiënten.

We zijn zo trots en blij dat afgelopen week onze droom uitkwam. Van 20 tot 24 september vond de eerste vijf-daagse specialisatietraining “Massage bij Kanker in het Ziekenhuis” in HMC Antoniushove plaats. Een memorabel moment, de eerste ziekenhuistraining voor massage bij kanker in Nederland. Het was een zeer geslaagde training, met heel veel dank aan HMC Antoniushove voor de gastvrijheid en aan Pieter Koopmans voor de geweldige samenwerking.

Deelnemers kregen in de training kennis van de specifieke omstandigheden van het ziekenhuis, zoals de richtlijnen van een ziekenhuis, communicatie met artsen en verpleegkundigen, medische voorzieningen en apparatuur, medische terminologie, diversiteit in oncologische afdelingen en meer. Daarnaast deden ze ervaring op in het masseren op de afdelingen interne oncologie, oncologische chirurgie en longoncologie.

Het was een week vol prachtige ervaringen, een lach en een traan, enthousiaste deelnemers die prachtige massages hebben gegeven, geweldige ondersteuning van de verpleging en dankbare patiënten. Zoals één van de deelnemers ontroerd zei 'Hier doen we het toch voor'.

Reactie van deelneemster Yvonne Smit:

"Verschrikkelijk trots dat ik deel mocht uitmaken van deze wel heel bijzondere training waar liefde en verbinding voor je medemens centraal staat. Masseren met je hart. Wat doet het goed om er voor zieke patiënten te mogen ZIJN! De patiënt even te ontlasten en een geluksmomentje te mogen bezorgen.
Wij zijn allemaal gedreven masseurs die nu ook geleerd hebben hoe het er in een ziekenhuis toegaat. Hoe komt een patiënt in het ziekenhuis en welk traject gaat hij of zij in. Diverse leerzame presentaties en rondleidingen gehad.
Een super team, veel gedeeld, gelachen en gehuild. Wat is dit een goede training geweest. Estelle Smits en Monique Hopmans jullie mogen trots zijn. Heel veel dank voor het opzetten van deze training en jullie liefdevolle support. Mijn droom is dat vele ziekenhuizen zullen volgen. Dat ze inzien hoe belangrijk ons werk is."

Nieuws

Massage bij Kanker bestaat 10 jaar! Dit vieren wij met een speciale jubileumdag op 19 april 2024Het zal een dag zijn van verbind…

  Op 4 februari is het weer Wereldkankerdag. Het Netwerk Massage bij Kanker geeft daar graag aandacht aan. Dit doen de massaget…

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten, schrijf u in voor onze nieuwsbrief.