Je bent nu hier: Home > Agenda > Module 1 Basistraining Massage bij Kanker voor professionele masseurs en massagetherapeuten SEPT2

Module 1 Basistraining Massage bij Kanker voor professionele masseurs en massagetherapeuten SEPT2

25 September - Hele dag
Esoterra - PC Staalweg 50 3721 TJ Bilthoven

Prachtige training waarbij aandacht is voor zowel de medische kant van de ziekte, als aandacht voor de cliënt en zijn/haar proces, als ook voor jezelf als masseur. Ik ben gegroeid als masseur en als mens.- Marije (klik hier voor meer referenties)

Deze zevendaagse specialisatie basistraining is speciaal voor professionele masseurs en massagetherapeuten die in hun praktijk mensen die kanker hebben (gehad) op een verantwoorde manier willen masseren en begeleiden. Kanker is zeker geen contra-indicatie voor massage, zolang de masseur kennis heeft van de ziekte, behandelingen en de bijwerkingen daarvan. Hierdoor kan de massage perfect afgestemd worden op de (steeds wisselende) lichamelijke en geestelijke conditie van de cliënt. Zonder deze kennis en ervaring kan massage helaas wel degelijk klachten verergeren. Patiëntveiligheid staat voorop in onze training. 
Doel van deze training is dat de student aan het eind voldoende kennis en ervaring heeft van en met het masseren bij de ziekte kanker om op basis van een klinische onderbouwing voor elke individuele cliënt de massage op de juiste manier kan aanpassen zodat deze veilig en verantwoord is. En hoe samen te werken met en door te verwijzen naar behandelaars, zoals ziekenhuizen, oncologiefysio- en oedeemtherapeuten, etc. 

Massage bij Kanker SEPT2 2024 - woensdagen 
Lesdagen: 25 sept | 2 okt | 9 okt | 16 okt | 20 nov | praktijkdag (datum volgt) | 11 dec (kennistoets)

Inschrijven