“Massage is een andere vorm van communiceren, waarbij de handen de meeste communicatie doen”

Je bent nu hier: Home > Bijscholingen > Verdiepingsdag Borstkanker

Verdiepingsdag Borstkanker

Als gespecialiseerde massagetherapeut bij kanker ontvangt u regelmatig cliënten die leven met borstkanker in uw praktijk. Een operatie is een veel voorkomende behandeling bij borstkanker, welke zeer ingrijpend kan zijn voor de cliënt, zowel fysiek, als ook emotioneel en mentaal. Tijdens deze dag legt een mamma-chirurg u uit welke soorten operaties er uitgevoerd worden en wat er precies gebeurt tjidens deze operaties. Dit geeft  u als masseur/massagetherapeut een verdieping in het begrip van het herstelproces na een borstkanker-operatie. Een ervaringsdeskundige zal meer vertellen over de beleving van een operatie vanuit de patiënt. De dag wordt geëindigd met een praktijk-gedeelte over wat u wel/niet kunt doen na borstoperaties.

Datum

Er is op dit moment geen datum gepland. Heeft u interesse in het volgen van deze bijscholing dan kunt u onderaan deze pagina het interesseformulier invullen. U ontvangt dan bericht zodra er een nieuwe datum bekend is.

Wie kan aan deze bijscholing deelnemen

Masseurs/massagetherapeuten die de basistraining “Massage bij Kanker voor Professionele Massagetherapeuten’ succesvol hebben afgerond.

Aan het eind van deze bijscholing

- heeft u meer kennis van de verschillende soorten operaties bij borstkanker
- kennis en inzicht in wat er precies gebeurt bij de verschillende soort operaties
- kennis en inzicht in de bijwerkingen van deze operaties (korte en lange termijn)
- kennis en inzicht in welke impact deze operaties hebben voor een cliënt met borstkanker
- praktische handvatten wat u in de praktijk kunt doen bij een aantal van deze bijwerkingen.

Docenten

Gastdocent: Titia Lans – Oncologisch chirurg Reinier de Graaf ziekenhuis, Delft   
"Mijn naam is Titia Lans. Ik ben sinds 2007 chirurg. Tijdens mijn opleiding tot algemeen chirurg heb Titia Lans - Oncologisch Chirurgik het differentiatiejaar in de richting van de oncologische chirurgie
gedaan. Een periode van 4 maanden stage bij de plastische chirurgie heeft mijn interesse voor de oncoplastische mammachirurgie gewekt; niet alleen de patiënt oncologisch verantwoord opereren, maar ook de reconstructie en cosmetiek goed verzorgen. Tijdens mijn opleiding ben ik gepromoveerd, inmiddels heb ik op het gebied van de mammachirurgie vele bijdragen aan wetenschappelijk onderzoek gedaan. Na het afronden van mijn opleiding algemene heelkunde heb ik een 2-jarige KWF beurs voor medisch specialisten verkregen, om hiermee in het buitenland expertise in dit gebied op te doen. Na mijn fellowship heb ik 4 jaar in het Havenziekenhuis Rotterdam gewerkt als algemeen chirurg. Hierna heb ik in het AMC en Haaglanden MC+ gezeten als mammachirurg en momenteel werk ik in het Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft als oncologisch chirurg.
Ik doe mijn werk met hart en ziel en probeer altijd de hoogste kwaliteit zorg te geven aan mijn patiënten."

Ervaringsdeskundige: Marianna Dukker, vrijwilliger bij de Borstkankervereniging Nederland en eigenaresse van Marilinge te Amsterdam (www.marilinge.nl)

Tijdsinvestering

2 dagdelen – 6 docent contacturen

Accreditatie

KTNO (BATC, VBAG, LVNG, NVST) en HOLOS
2 dagdelen – 6 docent contacturen

Locatie en lestijden

Instituut Massage bij Kanker - Zonnebaan 18, Utrecht
Lestijden 10.00 - 17.00 uur

Investering

€150,- vrijgesteld van BTW inclusief koffie/thee en lunch, en certificaat van deelname
Dit bedrag is incl. € 25,- inschrijfgeld, dat niet geretourneerd wordt bij annulering.
Voor de overige annuleringsvoorwaarden zie algemene voorwaarden.

Certificaat

Bij 100% aanwezigheid certificaat als bewijs van deelname
Indien de inschrijving vol is, of de data u niet passen, dan kunt u via de interesselijst laten weten dat u interesse heeft of dat u op de wachtlijst geplaatst wilt worden.

Interesselijst

Nieuws

Een ervaringsverhaal van Dianet de Jong over hoe massage haar ondersteunt in haar ziekteproces van chronische myeloïde leukemie.…

Twee jaar geleden volgden docenten Monique Hopmans en Estelle Smits de "5-days Hospital Intensive" in het Western General Hospit…

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten, schrijf u in voor onze nieuwsbrief.