'Ik voel me gesteund door de kennis die je hebt van wat ik doormaak in dit proces, ik hoef niet zoveel uit te leggen'
- cliënt met de ziekte van Kahler


Je bent nu hier: Home > Bijscholingen > Massage bij Hematologische Kankers

Massage bij Hematologische Kankers™

De behandeling van hematologische kanker komt deels overeen met de behandeling van andere soorten kanker. Het gaat dan om de inzet van chemotherapie, bestraling of een operatie.

Hematologische kankers kennen daarin nog andere behandelingen, zoals stamceltransplantaties. Deze behandelingen zijn zeer ingrijpend, niet alleen fysiek, maar ook emotioneel.

Deze training is bedoeld om verdieping te geven in de kennis van de hematologische kankers, de behandelingen, de bijwerkingen en de emotionele impact ervan. Daarnaast zal worden ingegaan op de benodigde aanpassingen in de massage om een veilige en verantwoorde massage te kunnen geven aan mensen die leven met hematologische kanker.

Data

23 en 24 november 2017

Wie kan aan deze training deelnemen?

Leden van het kwaliteitsregister Netwerk Massage bij Kanker
NB: deze training is een voorwaarde voor deelname aan de ziekenhuis-specialisatie training (te verwachten in 2017)

Na deze training heeft u
Docenten

Monique Hopmans

Priscilla van Wieringen (gastdocent)
Mijn naam is Priscilla van Wieringen. Oncologie-, hematologie-, en palliatief verpleegkundige. Daarnaast dagcoördinator op een interne oncologie-hematologie afdeling van MaasstadziekePriscilla van Wieringennhuis. Mijn hart ligt bij de oncologie/hematologie, waarbij je veel kunt betekenen voor de patiënten en hun naasten. Ze zijn erg dankbaar, veerkrachtig en wat voor ons zo simpel is als de tijd nemen voor een gesprek kan een dag van een patiënt bijvoorbeeld weer goedmaken. Tijdens de oncologie-specialisatie wordt diepgang gecreëerd bij ziektebeelden en de psychosociale problematiek. De hematologische zorg is vooral medisch gericht maar door deze achtergrond leer je symptomen herkennen, koppelingen maken tussen beide en ben je meer bewust van de gevolgen van (be)handelingen. Hierdoor kun je de patiënten nog gerichter begeleiden en informeren om o.a. complicaties te voorkomen. Bij de palliatieve specialisatie leer je kijken vanuit verschillende perspectieven d.m.v. helicopterview rondom de totale complexe zorg van de patiënten. Ik werk met heel veel plezier, geniet van elke dag, stel hoge eisen aan kwaliteit, ben enthousiast, deel graag mijn kennis via verschillende wegen en probeer net dat extra stapje meer te doen voor de patiënt.

Ervaringsdeskundige met  hematologische kanker

Accreditatie

HOLOS | BATC | LVNG | VBAG | NVST | FAGT
In aanvraag bij VNT

Tijdsinvestering

4 dagdelen – 12 docent contacturen verdeeld over 2 lesdagen
8 zelfstudie uren

Locatie en lestijden

Instituut Massage bij Kanker - Zonnebaan 18, Utrecht
Lestijden 10.00 - 17.00 uur

Investering

€325,- BTW vrijgesteld. Incl. lunch, koffie/thee, cursusboek en certificaat van deelname.
Dit bedrag is incl. € 50,- inschrijfgeld, dat niet geretourneerd wordt bij annulering.
Voor de overige annuleringsvoorwaarden zie algemene voorwaarden. 

Certificaat

Bij 100% aanwezigheid certificaat als bewijs van deelname

Indien de inschrijving vol is, of de data u niet passen, dan kunt u via de interesselijst laten weten dat u interesse heeft of dat u op de wachtlijst geplaatst wilt worden.

Inschrijving


Interesseformulier

Nieuws

In september 2014 werd bij Anne van der Wal (68 jaar) darmkanker geconstateerd. Net een jaar met pensioen wilde hij eigenlijk me…

Ervaringsverhaal van Eef Reparon wat massage voor haar heeft betekend tijdens haar proces van behandelingen voor borstkanker In…

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten, schrijf u in voor onze nieuwsbrief.