Je bent nu hier: Home > Agenda > Specialisatietraining "Massage bij Kanker in het Ziekenhuis"

Specialisatietraining "Massage bij Kanker in het Ziekenhuis"

20 September - Hele dag
HMC Antoniushove - Burgemeester Banninglaan 1, Leidschendam

Er is steeds meer vraag vanuit ziekenhuizen om massages aan te bieden aan oncologiepatiënten. Het masseren in een ziekenhuis verschilt aanzienlijk van het masseren in de eigen massagepraktijk. U krijgt te maken met de specifieke omstandigheden van het ziekenhuis, zoals de richtlijnen van een ziekenhuis, communicatie met artsen en verpleegkundigen, medische voorzieningen en apparatuur, medische terminologie, diversiteit in oncologische afdelingen en meer. In de VS, Australië en Schotland bestaat een ziekenhuistraining al jaren. In Nederland is dit de eerste ziekenhuisspecialisatie training voor massage bij kanker.
Deze 5-daagse training in het ziekenhuis heeft als doel u de kennis en ervaring mee te geven om in elk ziekenhuis en in elke situatie een optimaal verantwoorde massage te geven, rekening houdend met de specifieke omstandigheden van de oncologiepatiënt, de richtlijnen van het ziekenhuis en in afstemming met verpleging en artsen.
U krijgt presentaties van artsen, verpleegkundigen en paramedici om u de benodigde kennis te geven. U gaat massages geven op de afdelingen klinische oncologie, longoncologie en oncologische chirurgie.

Labels: